За своите близо 20 години от създаването си „Булминт“ може да се похвали с изрядна финансова история и репутация.

Доскоро родната компания бе по-позната в чужбина – на цели 5 континента, а изписването на името й на български и на латиница препраща към нейни продукти, които се продават по целия свят.  

Напоследък компанията стана мишена на неистински новини, но както гласи народната мъдрост „Никой не хвърля камъни по безплодно дърво“.

Ние вярваме в доброто и ще отговорим на злото с доброта, защото зачитаме изконните човешки канони!

Проследявайки активностите на корпоративната група открихме и факти, които не са известни на широката общественост, а всъщност трябва да са повод за гордост за всеки българин: „Булминт“ е единствената българска фирма, която е член на международния Съвет за отговорни бижута (Responsible Jewelry Council - RJC) и има кандидатура за членство в Лондонската асоциация на пазара на кюлчета (The London Bullion Market Association - LBMA).

Дейността на компанията стартира през 2004 година, като благодарение на активното си развитие, „Булминт“ бързо прераства в производител на инвестиционни продукти и висококачествени монетни и медални емисии.

Днес, „Булминт“ е една от най-динамично развиващите се компании в страната, което се дължи основно на научния потенциал на екипа и на натрупания индустриален опит.

Производствената база на „Булминт“ е разположена в град Пловдив и обслужва целия процес по преработката на благородни метали и отсичането на заготовки и готови изделия. В нея към момента са ангажирани над 180 служители с експертен опит и познания в сферата на индустриалната обработка на метали и монетосеченето.

В официална класация на първите 300 най-големите бизнеси в България, организирана от известна медия с икономически профил, „Булминт“ заема 150-о място. По финансови данни, които ни предостави самата компания е видно, че догодина тя очаква да бъде сред първите 30 български компании в същата класация.

А за финал можем да добавим една безсмъртна мисъл на американския писател Джоузеф Кемпбел: „Пещерата, от която се страхувате най-много, съдържа съкровището, което търсите“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук