Поне четирима народни представители от НФСБ, сред които Християн Митев, Валентин Касабов, Борис Ячев и Георги Колев, са се подписали под наречения от вицепремиера Валери Симеонов „лобистки“ законопроект за горивата. Това обяви на брифинг в Народното събрание депутатът от „Обединени патриоти“ и председател на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата Емил Димитров.

По думите на Емил Димитров първоначално законопроектът е бил подписан от 33-ма народни представители, след което един от тях се оттегля. С подписите си, законопроекта подкрепят и 14 ведомства, а той самият изготвен от Министерството на икономиката. 

В отговор на критиките на вицепремиера Симеонов Емил Димитров заяви: „ Когато те говорят срещу този законопроект ще припомня, че същите са се подписали като вносители.“  Той отбеляза, че никой не е предложил промени в представения от него законопроект, въпреки че е дал на колегите си  1 допълнителна седмица. „От страна на депутатите от партията на Валери Симеонов нямаше нито едно предложение в деловодството“, завърши Димитров.