Перлата в хотелиерския бизнес на столичния бизнесмен Георги Георгиев – 5-звездният „Зорница Сендс“ в Свети Влас се продава от частен съдебен изпълнител заради дългове, показа проверка, пише Флагман.бг.

Цената е 16,901 млн.лева, а взискатели по делото са Община Несебър, ТД на НАП-Бургас и Първа инвестиционна банка. 

Комплексът се намира в местността Козлука – между Елените и Свети Влас и отвори врати през 2006 година, когато предизвика фурор.

Освен страхотната база и местоположение мениджмънтът залагаше и на тематични вечери с интересни програми, а кухнята бе страхотна.

РЗП-то е над 16 хил.кв.м., а хотелът се продава с пълното оборудване, което е детайлно описано от частния съдебен изпълнител Станимира Николова.

Търгът ще се проведе на 26 май 2023 година, става ясно от обявлението.

Това не е първият обект на Георги Георгиев, който е обявен за продажба заради дългове. Преди време ЧСИ се опита да продаде и интересен имот за 17 млн.лева в Слънчев бряг – на метри от плажната ивица.

Георги Георгиев е популярен столичен бизнесмен, който е известен в публичното пространство с близостта си с бившия енергиен министър Румен Овчаров, с когото е кумец.

Георгиев развиваше впечатляващ бизнес при управлението на Тройната коалиция (2005-2009), а чрез „Пиринска туристическа компания“ реализира няколко мащабни проекти. Чрез дъщерна фирма на това дружество построи и стопанисва „Зорница Сендс“.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук