От ГЕРБ излязоха на протест рано сутрин заради високите цени на горивата. Начело на активистите на партията са Делян Добрев и лидерът на младежкия ГЕРБ Георг Георгиева.

"Горивото наближава 4 лв. Всички граждани трябва да знаят, че разходите за производството на гориво, не са се променили.

Защо тогава горивата продължават да растат? Това е най-големият проблем и никой не му обръща внимание. Три дни се занимаваме с шпионския скандал, но някой прикрива истината за горивата", заяви Делян Добрев.

"Въпросът е в цената и какво прави правителството. Ние всеки ден зареждаме по бензиностанциите по 10 млн. литра. Правителството мълчи. Двама вицепремиера бяха вчера в зала и мълчаха“, каза Делян Добрев.

Той изрази учудването си от факта, че горивото у нас идва на ниски цени, а реално излиза, че накрая горивата по бензиностанциите, са на цени на петрол от сорт "Брент".

"Имаме правителство, което шикалкави", отсече още той.

Георг Георгиев заяви, че от момента, в който правителството е обявило, че ще има отстъпка за всеки от 25 ст. за литър, горивата са поскъпнали с минимум 35 ст.