Една от най-големите инвестиции в жилища в столичния квартал „Младост“ продължава да изпитва сериозни проблеми. Става дума за турската компания „Гаранти коза“, пише fakti.bg.

Тя купи терена на бившия магазин „Аско Деница“ и съседните парцели, обедини ги и започна строителството на цял нов комплекс в комплекса. За съжаление, голяма част от първоначалната визия, няма да бъде реализирана. Причината, че турската компания е несъстоятелност от съд в Бакъркьой (район на Истанбул).

Процедурата по ликвидация е с дата 30 март 2021 г. За момента няма информация какво ще се случи със строителството на комплекса в „Младост“ и каква ще е съдбата на терена на друга ключова дестинация в София – на бул. „Цар Борис III“. Там се предвижда да има 3 сгради, съответно с 30, 19 и 16 етажа, с близо 700 броя апартаменти.

Съвременен мезонет в центъра на Будапеща

Плановете за бъдещето на терена бяха обявени през 2017 г., но и днес не е направена „първа копка“.

По отношение на проекта „Гранд каньон“ РЗП-то му ще стане 30 000 кв.м, вместо първоначално предвидените близо 92 000 кв.м. Това е искането на инвеститора, което на своето последно заседание е обсъдено от комисията по архитектура на Столичния общински съвет.

Броят на сградите се намалява от 3 на 2. Решението на комисията ще бъде взето на следващото ѝ заседание на 28 април.