Голяма част от възрастните хора в България над 65 години живеят в изолация, в отдалечени места, много от тях страдат от тежки заболявания, а нямат достъп до необходимите здравни и социални услуги.

За да бъде в подкрепа на възрастните хора в нужда, „Каритас“ вече 17 години реализира услугата „Домашни грижи”, чрез която мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници посещават домовете им ежеседмично, а в някои случаи и ежедневно. Към момента мобилните екипи на „Каритас“ се грижат за над 370 възрастни в 14 населени места край Русе, Белене, Пловдив, Раковски, София и Малко Търново.

Услугата „Домашни грижи“ осигурява спокойствието на възрастния човек, че изживява старините си в своя собствен дом и че може да разчита на грижата и подкрепата на специалисти. Освен с професионални грижи сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастните с топлото си и приятелско отношение.

Всеки, който желае, може да подкрепи каузата на „Каритас“ за по-достойни старини на възрастните хора в България, като направи дарение чрез платформата izberi.rbb.bg. Дарителската кампания на Райфайзенбанк „Избери, за да помогнеш“ подпомага от години дейността на „Каритас“. И сега банката, служителите ѝ и всички съпричастни хора ще подкрепят усилията на екипите на „Каритас“.

На платформата izberi.rbb.bg са достъпни всички 23 каузи, които набират средства в рамките на благотворителната инициатива на Райфайзенбанк.