"Бих искала да призова всчики да посетим Българското Черноморие, за да насърчим заедно нашия сектор", това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дебата по Закона за здравето на второ четене.

БЛИЦ припомня, че преди минути стана ясно, че парламентът ще удължи работното си време до приемане на Закона за здравето на второ четене.

Междувременно пък стана ясно, че пада още една от забраните.

Министър Ангелкова благодари на премиера, на своите колеги и на депутатите за мерките, които са предложени и са свързани с ваучерите за туризъм особено за хората на първа линия и с насърчаване на чартърите, така и с удължаването на срока до 12 месеца за туроператорите, които да могат да предлагат ваучери.

Валери Симеонов със страхотна новина за...

По думите й друга важна мярка, заложена в настоящия законопроект е свързана с възможността да се предлагат безплатни или намалени цени на плажни принадлежности.

"В закона е заложено, че те трябва да бъдат намалени именно на 50 %. Това са мерки, свързани с насърчаване на вътрешния туризъм", посочи Николина Ангелкова, цитирана от "Фокус".

Борисов с важно изявление в парламента ВИДЕО

"Бих искала да уточня, че много важно и в рамките на утрешния ден какво ще се приеме от ЕК, свързано с единни правила, за които настоявахме ние на неформалната среща на министрите на туризма за това как ще се пътува в рамките на ЕС, извън него и съответно от какви единни здравни стандарти", изтъкна още министърът.

"Бих искала да уточня, че до отмяна на извънредното положение както в България, така и в рамките на целия ЕС всички чужденци, които влизат на териториятана страната, така и българите, които пътуват в чужбина и се завръщат подлежат на 14-дневна карантина. Надявам се утре да получим единни правила.

От утре също 13 май, спазвайки всички изисквания и ограничения, всички места за настаняване и хотели могат да оперират. Бих искала и през тази трибуна да призова сега особено с наближаване и на 24 май на празниците, всички да се възползваме и да посетим Българското Черноморие, за да можем да насърчим заедно и с общи усилия нашия сектор и заедно да се справим с това изключително тежко предизвикателство.

Край: Без британци на Черно море това лято!

Благодаря още веднъж на всички вас, които подкрепихте сектора. Мога да ви уверя, че както Министърът на туризма, така и целият сектор, ще продължим заедно, за да можем с малки стъпки да възстановим сектора. Благодаря още веднъж на всички", каза още Ангелкова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: Нова телевизия