Магистрала "Струма" е необратим процес. С това се похвалиха двама министри - Николай Нанков и Ивайло Московски в парламента. И двамата са доволни, че Брюксел ни отпусна пари за аутобана.  

"Отпадна още едно от опасенията на всички наши опоненти, които казваха, че АМ "Струма" няма да бъде завършена", отчете транспортният министър Московски. Личната намеса на премиера Борисов оказало влияние ЕК да ни даде парите. АМ "Струма" вече е един необратим процес", категоричен бе той.

Николай Нанков също е доволен от резултата. Според министъра на регионалното развитие е преборен скептицизмът за проекта. Проектът щял да се вмести във времевите граници за осъществяването му. 

Нанков отчете и върнатото доверие на Брюксел, че магистралата ще бъде построена.

Кресненското дефиле остава най-голямото предизвикателство за проекта. Държавата ще продължи да работи коректно с еколозите.

Иначе министърът подчерта, че 4-5 екоорганизации са спъвали проекта. 23 други зелени организации са го подкрепяли. Нанков успокои, че се спазват всички екоизисквания. "Търсим баланса", категоричен бе строителният министър.Източник: news.bg