Богатство - това е простичката цел на толкова много хора. Но малцина са онези, които успяват да го натрупат, независимо от опитите, които полагат.

Причините са, че много често грешим, когато гледаме само крайната цел, а не се съсредоточаваме върху малките стъпки, които ни водят към богатството. Това е тайната на успеха, според самопостигнатия 27-годишен милионер Танер Чидестър.

„Бавният начин за трупане на състояние е да пестите. В края на деня е много по-лесно да изкараш пари, отколкото да ги спестиш“, лаконичен е основателят на два успешни бизнеса през CNBC.

„Поставете си цели, които не подлежат на колебания, след което обърнете процеса“, съветва Чидестър. „Ако целта ви е да станете милионер след 10 години, пресметнете с колко пари трябва да разполагате за година, а след това за месец и накрая за седмица. Когато опростите до такава степен нещата, целта вече не е толкова плашеща“.

Основателят на Fit Warrior и Elite CEOs вижда в много хора тази грешка да се плашат от смелите си мечти в даден момент и това ги кара да се провалят.
Веднъж, щом си поставим целите, идва ред на същинската работа. Най-лесно е да се вглъбим в умение, което владеем до такава степен, че да има потенциал да капитализираме от него. 

„Може би вече сте достатъчно добри в това да вкарате някого във форма или пък се справяте добре с рекламни кампании за различни компании. А може би правите най-доброто задно превъртане в света или умеете да продавате книги. Хващате се за едно, превръщате го в услуга и започвате да го продавате на хората“, споделя милионерът.

Самият Танер Чидестър е започнал точно по този начин. Играел е колежански футбол в Първа дивизия и се е занимавал с фитнес още от ранна детска възраст, така че е решил да създава лични тренировки и хранителни режими за клиенти.

На 22 години се отказва от колежа току преди да се дипломира.
През първите две години след това почти не изкарва пари.

Докарвал си е едва по $2 000 на месец в Olive Garden, колкото да покрива сметките си.

Всичко се променя, когато започва курс за изграждане на онлайн бизнес и резултатите не се забавят. „Тогава разбрах, че, щом хората са готови да плащат висока цена за билети ($1 500), тогава биха били готови да ги дават и за услуга. Преди това продавах програмите си за по $40 и изведнъж започнах да ги продават за по $1 500“, продължава Танер.

Скоро след това 25-годишният инструктор по онова време започва да си докарва по $10 000 на седмица, а към 27-мата си годишнина вече е спечелил първия си милион.

Тогава той развива ново умение - как да развие бизнеса си онлайн, давайки съвети на други бизнесмени как да разгърнат потенциала си. Тогава той създава втората си компания - Elite CEOs.

„Това, с което повечето хора се затрудняват, е, че не продават нещата си достатъчно скъпо, за да излязат от финансовата си ситуация. Ако продавате един продукт по $100, тогава ще трябва да се потрудите доста, за да изкарате истински пари.

Но, ако продадете един продукт на стойност $1 500, тогава ще трябва да направите само 4-5 продажби на месец, за да си докарат шестцифрена сума за година. Ето така аз излязох от своето неприятно положение“, завършва младият милионер.