Попълнете търсена ключова дума или фраза

Окончателно: „Юнайтед Груп“ купи „Вестник Телеграф” ЕООД

https://blitz.bg/ikonomika/okonchatelno-yunayted-grup-kupi-vestnik-telegraf-eood_news796179.html Blitz.bg

Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, каза изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг

София, България 27 Ян. 2021, 18:34 571 прочита 0 коментара

Дружеството „Интръст“ ЕАД, собственост на депутата Делян Пеевски, подписа на 27 януари т.г. c “Юнайтед Груп“ договор за продажбата на „Вестник Телеграф“ ЕООД.

Във връзка с това „Юнайтед Груп“ разпространи прессъобщение, в което се казва, че компанията е водещият доставчик на телекомуникационни услуги и медии в Югоизточна Европа и че на българския пазар притежава телеком-оперaтора VIVACOM и мултиплатформената медийна компания „Нова Броудкастинг Груп“.

“Развълнувани сме да обявим тази сделка. България е привлекателен пазар за „Юнайтед Груп“ и бизнесът с „Телеграф“ добре допълва другите ни медийни активи тук, давайки ни липсващия компонент – печатни медии“, каза изпълнителният директор на „Юнайтед Груп“ Виктория Боклаг, цитирана в прессъобщението.

„С „Телеграф“ като част от дейността ни „Юнайтед Груп“ ще предлага пълния спектър от медийни услуги в България. Добавяме липсващото парче към пъзела, за да създадем 360-градусов бизнес тук.


Виждаме възможност за бъдещо подобряване на всички издания в групата на „Телеграф“, както и за преминаване към дигитално съдържание, което ще засили дигиталното ни портфолио в България“, каза Боклаг.

Вестник „Телеграф“ ЕООД притежава вестниците „Телеграф“, “Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, англоезичното издание „Юропост“ и половината от издателска къща „Борба“, която издава едноименния регионален всекидневник от област Велико Търново.

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам