Добавката от 50 лева за пенсионерите няма как да се махне лесно, но начинът, по който се дава, е неправилен. Трябва хората с ниските пенсии да получават повече, а по-високите - по-малка сума. Tова каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Той добави, че се е твърдяло, че средствата за добавките за пенсионерите са разчетени до края на годината, а сега се казва, че са осигурени поне докато управлява служебното правителство.

Манолов информира, че се е състояла среща с вицепремиера Атанас Пеканов и са проведени разговори за Плана за устойчивост и възстановяване.

Според президента на КТ "Подкрепа" служебният кабинет може да направи така, че средствата за подпомагане да отиват директно до работника, а не да преминават през икономическия субект, но дали ще стане това е под въпрос.

Той подчерта, че това правителство е назначено от президента, за да организира изборите, както пише в Конституцията.

За него няма драма служебният кабинет да изтегли заем, ако не достигат средства, защото дългът е нормален, стига да се държи в нормални граници.

Относно изказването на министър Бойко Рашков за журналисти, Димитър Манолов изрази мнение, че не е негова работа да апелира за тяхното уволнение.