Пазарите в Пловдив заприличаха на изложби, след като цените на плодовете и зеленчуците, предлагани от някои търговци, скочиха до небето, пише „Марица“.

Много от мераклиите да се разхладят със сочен плод или да направят салатка след работа, разглеждат какво се предлага и като видят колко високи са цените, си тръгват.

На пазар „Хоризонт“ в Кючук Париж, например, в момента розовите български домати хвръкнаха до 4 лева за кило.

Можеш да си купиш и по 2 лева, но със съответното качество – дребни, меки или досущ като пластмаса. По-хубавите, поне на външен вид, трайно заковаха 3,60 за кило.

Пазарите заприличаха на изложби: Цените до небето, хората разглеждат и тръгватНовиниИнформация

Три лева искат за зелени и червени чушки, толкова  са и бананите, независимо че през август масово се пазарува роден български плод, а не вносен.

Нашенското грозде обаче също се продава между 2 и 3 лева, а на някои маси е дори по 3,50. Кайсии се предлагат на смайващи цени до 5 лева за килограм, прасковите варират между 3 и 4 лева. Продавачът лаконично обяснява, че сезонът им отминава.

Космическа е и цената на белия лук, който се използва предимно за салата. За три глави искат 1,60 лева. 

Който иска - купува, без да философства, на който не му харесва – да си търси другаде, отвръща раздразнено търговец на въпроса на какво се дължи скъпотията.