Между 800 и 2100 лв. премии ще си раздадат почти всички министерства, държавни агенции и комисии за Коледа, съобщава в. "168 часа".
"Парите ще са от икономия на фонд работна заплата, незаети щатни бройки, болнични и други възможни икономии, които са правени през годината", заяви за изданието високопоставен чиновник от Министерство на земеделието и продоволствието. Същата е схемата тази година във всички останали държавни ведомства.

Премиите ще бъдат под формата на извънредно допълнително материално стимулиране, а парите ще се дават според заслуги и по преценка на началника.

"В момент на задаваща се криза и рязка промяна на ситуацията да харчиш икономисаното, било то за премии, или излишъка, е крайно неразумно. Правителството трябва коренно да промени поведението си", смята финансовият анализатор Георги Ангелов.

"Раздаването на премии в министерствата и най-вече в земеделското, показва, че тези хора са се самозабравили и си разпределят парите на данъкоплатците, а в същото време не са си свършили работата и имат да дават, а не да вземат допълнително", е по-крайното мнение на водача на млекарските протести Андриан Цаконски. /БЛИЦ