През последната една година няма изменения на цените на горивата на борсите, няма изменение на акцизите и на ДДС. А горивата у нас са много по-скъпи - с 36 и 37 процента са скочили цените на дизела и най-масовия бензин. Това заявиха на брифинг от ГЕРБ.

"Защо за последните шест месеца бензина и дизела скочиха с 1 лев. Защо купуваме евтин петрол от Русия, а плащаме скъп американски брент. Един лев на литър някой ни дере и си ги прибира в джоба. Ако заредите 40 литра, в нечии джоб влизат 40 лева. 10 млн. литра горива се продават на ден у нас, което означава някой да прибра само от това по 10 млн. дневно", заяви Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС.
 

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

"Трансферът на един депутат предизвика по-бурни реакции в държавата, а 1 лев отгоре върху литър гориво не вълнува никой в тази държава. Все едно да сложиш в пощенската кутия на някой безплатни билети за кино, а след това да му обереш апартамента. Така ми изглеждат нещата", коментира от своя страна Томислав Дончев.

"Каквито и усилия да се полагат и каквито и пари да се влагат, дните на това правителство са преброени", категоричен бе той по темата дали Кирил Петков ще успее да убеди още депутати от "Има такъв народ" (ИТН) да подкрепят правителството му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!