5 млн. евро и 28 000 т. готова продукция дължи комбинат “Кремиковци” на “Ворскла стийл”. Това реши Софийски градски съд /СГС/. Компанията ще изиска разследване за дейността на ръководството на дружеството, тъй като от Кремиковци заявиха, че не знаят къде се намира готовата продукция и суровините.
Компанията е предоставила на съда неопровержими доказателства, документи и протоколи, подписани от ръководството на комбината, които потвърждават, че суровините са доставени. Всички обвинения срещу "Ворскла стийл" за неизпълнени задължения за доставка на суровини са безпочвени, е заключението на съда. Компанията е доказала, че е доставила повече от 60 тона суровини и въглища. Това е договора за производство на ишлеме. От Кремиковци съобщиха, че не разполагали с информация за местонахождението на продукцията и суровините.
БЛИЦ припомня, че Софийският апелативен съд е обявил избора на Анна Миленкова за втори синдик на Кремиковци за незаконосъобразен. По този начин се ограничавало участието на държавата в управлението на комбината, твърдят от Министерство на икономиката. /БЛИЦ