Цветанка Минчева сменя Теодора Петкова като главен изпълнителен директор на най-голямата банка у нас – УниКредит Булбанк. Надзорният съвет гласува назначението й за председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор, но назначението подлежи на одобрение от Българската народна банка и регистрация в Търговския регистър, уточняват от банката, цитирани от "Марица".

Припомняме, че Теодора Петкова беше назначена през месец май за Директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично за Русия.

Цветанка Минчева пък започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. 

От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.

От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. През 2017 г.  става Директор Глобално банково обслужване, а от  юли 2020 г. заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния. 

Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.