Доставка до дома в деня на Бъдни вечер или за празничния обяд на Коледа предлагат десетки столични ресторанти, пише “Труд”. Постната трапеза излиза от 55 до 85 лева за 4 души, а тази с печена пуйка или прасенце за Коледа - варира от 75 до 390 лева.

Кухните на заведенията са сложили краен срок за поръчките с 48 часа разлика до доставката у дома. За Бъдни вечер може да поръчате пълно меню с питка с късмети на цена от 75 лева. Доставката включва около килограм боб, зелеви сармички с гъби и ориз, пълнени сушени чушки с боб и дори бутилка вино.

Месните гозби са по-скъпи. За зелеви сарми с джолан и гъби, общо 3,2 кг, ще платим около 27 лева. Печена пуйка, пълнена със зеле и ориз излиза близо 69 лв. Печено свинско с кисело зеле и ориз ще ви струва 65 лева. А цяло печено прасенце се предлага за 350 лева, но с плънка е малко по-скъпо - около 390 лева.

Някои от по-скъпите ресторанти са направили гурме менюта и в тях се набляга на ръчно изработените сладки. Коледна къщичка е с цена около 100 лева, а коледните шейни - 80 лева.

Вкусотиите се доставят с още дребни сладки. Имате опция дори да поръчате и домашен течен шоколад, както и коледни мъфини.
Сладкарските брандове предлагат цял набор от коледни бастунчета, елхички, еленчета, гевречета и дори няколко вида чай. Доставката във всички менюта е включена в цената.

Повечето от заведенията в София са и с оферти за авторски менюта и могат да предложат ястия по избор на клиента извън празничните оферти.