Глад за автомонтьори наду рекордно заплатите в бранша. Работник за 6000 лв. заплата се търси в момента в сервиз в град Божурище край София, показа проучване на „Телеграф“.

„Има голям недостиг, най-вече защото много от служителите отиват да работят в чужбина. Това налага и повишаването на предлаганите надници“, коментира собственик на сервиз в столицата.

Предложения

Предложения за автомонтьори в София под 2400 лв. бруто на месец в момента няма. Ако имате предишен опит и се докажете, след месец могат да ви плащат и по 6000 лв. Такъв е случаят с автосервиз в Божурище, за който се търси автомонтьор на пълен работен ден и постоянна позиция. Обещаното възнаграждение е до 6000 лв. месечно.

Работодателят е посочил и опция за заплата по договаряне и гъвкаво работно време.

Друг собственик търси автомонтьор за между 2500 лв. и 4000 лв. месечно на пълен работен ден. Изискването към него е да има средно образование.

В столичния квартал „Обеля“ се търси спешно човек за същата позиция за между 2500 лв. и 3500 лв. възнаграждение. Крайната месечна сума ще зависи от уменията, познанията и бързината на работа, уточниха от автосервиза. В Пловдив заплатите на автомонтьорите също варират между 2500 лв. и 3500 лв. В по-малките градове предложенията вървят около 2000 лв. бруто на месец.

Услуги

Въпреки недостига на персонал много автокъщи вече предлагат допълнителни услуги за улеснение на клиентите. Сред тях е взимането на колата от адрес и закарването й за обслужване в сервиза. Същата е опцията и за автомивка и връщането й на собственика.

Цената на услугата тръгва от 20 лв. в рамките на населеното място. Някои сервизи правят и промоции. Ако ремонтът излезе над 400 лв., взимането и връщането на колата до адреса на клиента се поема от сервиза.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук