Попълнете търсена ключова дума или фраза

Вижте до какво доведе истерията с лошото време

https://blitz.bg/ikonomika/vizhte-do-kakvo-dovede-isteriyata-s-loshoto-vreme_news477484.html Blitz.bg София, България 07 Ян. 2017, 13:45 4683 прочита 0 коментара
„Голям бум на търговията. Свещи, хляб и други основни хранителни стоки масово се купуват, а в някои магазини са свършили“, коментираха пред Дарик служители на общинската администрация в Чепеларе. Те са категорични, че синоптичната прогноза и истериите в медиите са подпомогнали икономическия растеж на търговците.
В Смолянско най-доволни от тази ситуация са именно те, тъй като доста хора предприеха мерки за запасяване с продукти от първа необходимост и увеличиха драстично оборотите на магазините. В община Баните, някои от маркетите дори са изчерпили наличните си запаси. Туристическият бранш в Родопите обаче страда заради множеството откази от резервации. Настъпилата истерия около очакванията за лошо време и сибирски студ накара не малко туристи още в четвъртък да прекратят преждевременно своите ваканции и да се приберат по родните си места.

„Хотелиерите отчитат сериозни загуби от отказ на резервации - около 30%, а може и да са повече“, коментира кметът на община Чепеларе Славка Чакърова. Тя е получила множество сигнали от местните представители на туристическия бизнес.

„Загубите са за хиляди левове, отказът е предимно от родни туристи. Искам да уверя всички, че обстановката в Пампорово, Чепеларе и близките курортни ядра е повече от добра. Пистите са добре заснежени, а условията за туризъм са повече от добри“, добави Чакърова. Според нея, темата с очакванията за бедствия е пресилена доста и това е основната причина за регистрирания отлив.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам