"Идва тежка Радева зима. Изчегъртахме онези, които спасиха България от коронавируса при първите 3 вълни. И сега какво - умират по 150 души на ден", това заяви  кмета на община Стамболийски Георги Мараджиев, който беше репресиран от Бойко Рашков.

"Нека някой да посочи поне едно нещо, което служебният кабинет е свършил като хората", призова той и допълни: "Горко на този, който спечели изборите".


Георги Мараджиев, Снимка: Община Стамболийски

Ето какво още каза Мараджиев в интервю за "Марица":
 
- Г-н Мараджиев, какво обсъждахте на четири очи с актива на ГЕРБ по време на посещението на Борисов в Пловдив?
- Имахме 5-10 минути среща с кметовете на областта, но политически нищо не е коментирано за предстоящите президентски избори. Коментирахме неща, които касаят всеки български гражданин - увеличението на тока и цените. Според мен проблемът идва от това, че в момента се изсипват едни пари на калпак, разпределят се пари от бюджета, а никой не се пита откъде ще дойдат доходите. Защото, преди да раздаваш нещо, трябва да имаш приходи. И никой не се пита какво ще се случи в тази държава след 3 или 4 месеца.

Не можеш да гласуваш едни приходи, например за пенсионерите 120 лева, и в един момент, след три месеца, да се окаже, че това е някаква временна мярка. Откъде ще се вземат тези пари? Мисли ли някой, примерно, за това нещо? И което и правителство да дойде на власт, откъде ще ги извади тези пари. Какво се случи с тока, какво се случи с цените за 2-3 месеца? Естествено, че ни чака Радева зима. Безпаричието вече удря хората по джоба. Увеличението на тока вече е тройно. Как мислите, че ще издържат тези предприятия, магазини и хотели. Ако досега си плащал за едно малко магазинче 300 лв. ток, сега плащаш 700-800 лв.  

Това са коментарите, че идва една тежка Радева зима. Горко му на този, който спечели изборите, ако не е ГЕРБ.

-  Това означава ли, че сте срещу актуализацията на бюджета?

- Това означава, че актуализацията на бюджета се направи на коляно, за да се угоди на Радев и пенсионерите да гласуват за него. Да угодим на един човек, който да спечели изборите, а никой не мисли как ще се оправяме след Нова година. Изборите ще минат след два месеца, а след това!?  Не може да имаш семеен бюджет от 1200 лева, пък  да харчиш 1800. Откъде ще дойдат приходите? Или да дойде Дянков и пак да затягаме коланите?

Истината е, че държавата е пред провал, пълен крах. И трябва да се върне ГЕРБ на власт, за да могат да се оправят нещата. Но не се оправят толкова лесно. Иди кажи на пенсионерите сега, че ще им махнеш добавките от 120 лв.

- Ако ГЕРБ управляваше, какво щеше да направи в тази ситуация?
- Суверенът е решил, че ГЕРБ няма да управлява в тази ситуация. Така че въпросът е излишен. Имаше достатъчно умни хора, харвардци и какви ли не, които управляваха и си мислеха, че могат да оправят страната за 4 месеца. Какво показаха? Някой да посочи нещо, което за тези 4 месеца се случи. Освен омраза от страна на президента и един парламент от 9 дни и още един от 40 дни. Ниска култура, възпитание никакво.

Питам какво се постигна, освен това да накараме бюджетът на държавата да се сгромоляса. Какво постигнахме друго? Къде е планът за развитие? Хората в другите страни вече похарчиха по 6 милиарда. Ние още нямаме план за развитие. При готов, сложен на масата от страна на ГЕРБ. Защо не е внесен още? Какво става с мините в България, никой не говори за Марица-изток и за другите. Ще се затварят ли, няма ли да се затварят? Защо мълчат? Защото ги е страх от миньорите, нали?

- Ще останат много хора без работа и препитание...
- Ами да, но да се намери на тези хора някакво обезпечение. Рано или късно това нещо ще стане.

- Няма ли да ви упрекнат, че само критикувате?
- Не, ние не критикуваме, ние само казваме, че ако бяхме на власт, това нещо нямаше да го допуснем. Виждате ли смъртните случаи на ден. Същите тези антиваксъри, които в момента управляват държавата, стигнахме дотам, че да имаме по 150 смъртни случая на денонощие. И се мълчи по този въпрос. Никой не излиза да каже: абе, хора,  вижте докъде я докарахме. Ама трябваше да изчегъртаме онези, които спасиха България от коронавируса при първите вълни. Това ли е най-важното, да изчегъртаме хората, докато държавата се руши и няма държавност.
- Социолозите ви сочат отново за първа политическа сила, но има ли ГЕРБ стратегия за излизане от  изолацията и да се включи в бъдещ управленски проект?
- Ама ние винаги сме били първа политическа сила, защо ни броите за втора. ГЕРБ винаги е била първа политическа сила. Това че някой реши да брои в чужбина една чанта с бюлетини в разстояние на 3 или 4 дни... Защо не искат да броят отрязъците. Вие журналистите не си ли задавате тези въпроси. ГЕРБ беше първа политическа сила и на тези избори, просто на някой му бяха необходими три дни, за да изкара ГЕРБ втора политическа сила и да ни преметнат с две места в парламента. 

- Но никой не иска да управлява с ГЕРБ.
- Никой не иска да управлява с ГЕРБ, защото ние пък не искаме да управляваме с тях.  С кой да управляваме? С мутрите на Мая Манолова. Това, че ГЕРБ е в изолация, показа за няколко месеца  грешната политика, която се провеждаше от страна на другите политически партии - на изчегъртването, думата стана пословична. Няма култура в отношенията, няма парламент!

- На какво ще заложите на тези избори и как смятате да увеличите преднината на партията? Ще има ли промени в листата за депутати и нови млади лица?
- Подмладяването на листите на ГЕРБ не е от днес, не е от вчера. В последните избори участваме с все по-нови и нови лица. Аз мога да отговоря като координатор на Пловдив-област.  Ще видите коренно нова листа в Пловдив- област. Листата, която показва настроението на хората,  и листата, която ще бъде  печеливша, както е била печеливша и бившата. Ние в Пловдив-област нямаме загуба, това не е без значение.

Откакто аз съм областен координатор, ГЕРБ печели, и то с убедителна преднина пред своите  опонентите. Това се дължи на политиката, която водим в Пловдив-област, и на новите лица, които вкарваме в листите. Това се дължи на онези мои думи, които казах още преди 5 години, че е нужно отваряне и проветряване на партията.  Ето това доведе успеха! Така че в Пловдив-област очаквайте една прекрасна листа, както винаги, подредена добре и печеливша.

- Ще има ли и вече познати лица в нея?
- Може да има, може и да няма, зависи от номинациите на общинските структури. Но това не означава, че ако няма познати имена, тези имена ще бъдат едва ли не изхвърлени от ГЕРБ. Напротив, ГЕРБ е политическа партия, която цени кадрите си. Дори да има някои познати имена, които не са в листата, аз съм убеден, че следващото управление ще бъде на ГЕРБ и ще бъдем първа политическа сила, така че има достойни хора, които могат да заемат място не само в парламента, но и в административната власт.

ГЕРБ се готви за управление на държавата в една изключително трудна криза - зима, увеличение на тока четворно, петорно. И пак кой трябва да оправи държавата? Отново трябва да дойде ГЕРБ, за да оправи поразиите, които някои направиха за 4 месеца.

Кой е Георги Мараджиев?
  • Кмет на община Стамболийски за мандат 2015-2019 г.
  • През 2019 г. е избран за кмет на община Стамболийски за втори мандат
  • От септември 2018 година е областен координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област