Ива и Велислава Костадинови са сестри, внучки на известната народна певица Гуна Иванова. От нея двете наследяват таланта си и силната любов към фолклора. Още от ранно детство прекарват време в репетиционните зали, където Гуна Иванова ръководи групите си. С течение на времето двете сестри се присъединяват към софийската група „Софийски славеи” при читалище „Св. София“ с ръководител Гуна Иванова.  Групово се изявяват на различни сцени в България и в чужбина. След време групите се разпадат, но те продължават да се изявяват на музикалната сцена в дует, както и с баба си. Имат общ албум: „Зайди, зайди, ясно слънце“. Направиха страшен бум на "Пирин фолк", а наш репортер се свърза с тях за повече подробности около успеха и разказа за тяхната именита баба Гуна Иванова.
 

- В интервю с баба ви Гуна Иванова тя ми сподели, че ви дава съвет да се развиете в друга сфера, а музиката да ви бъде хоби. Ще я послушате ли?

- Велислава: Ние сме се оставили по течението, а то ни води към музиката. И двете сме на мнение, че времето и оценката на публиката ще покажат дали това да бъде хоби, или не. Но дори като хоби, ние винаги се отнасяме с много любов и уважение към това, с което се захващаме.

- Критична ли е тя към вас? Какви съвети ви дава?

- Ива: Доста е критична, но това е нормално. Винаги ни дава много съвети с цел да надградим колкото можем повече. Всякакви съвети ни дава. От начин на изпяване до сценично поведение, а визията, която имаме, е абсолютно нейно дело. Тя винаги е казвала, че ще бъде много щастлива, ако види някоя наша идея за „стайлинг”, но до този момент няма как да я надминем. Дай Боже да стигнем и до този момент, че да успеем да я зарадваме и в този аспект.

Цялото интервю с двете талантливи сестри може да прочетете на show.blitz.bg.