2-годишно китайско момиченце падна от 17-ия етаж на многоетажна жилищна сграда и се размина без никакви счупвания. Малкото детенце от китайската провинция Дзянсу, наречено от местните медии супер момиче, спокойно може да бъде обявено за най-големия късметлия на земята.
Хлапето било поверено на грижите на баба си. Тя решила да използва времето, докато малката спи, за да отиде до магазина. Малко след като излязла от апартамента обаче, детето се събудило и когато не открило баба си, се покатерило на прозореца, за да провери дали тя не е на улицата. Внезапно загубило равновесие и полетяло през прозореца, приземявайки се върху зелените насаждения пред сградата.

Очевидци разказват, че веднага след падането, детето скочило на крака, започнало да плаче и побегнало към къщи. Съседи веднага извикали бърза помощ и момиченцето било откарано в болница.

Лекарите останали като поразени, когато установили, че детето се е разминало само със синини, натъртвания и охлузвания. След преглед момиченцето се е прибрало у дома с родителите и баба си.

Смята се, че клоните на дърветата и храстите значително са смекчили падането на детето. Освен това, преди инцидента валял дъжд, който направил земята по-мека.

Въпреки това не трябва да се пренебрегва фактът, че да паднеш от такава височина и да се разминеш без травми, се равнява на истинско чудо. Неслучайно в мрежата се шегуват, че момиченцето си има много добър ангел хранител, а инцидентът й бил даден, само за да получи някакъв жизнен опит.

Превод: БЛИЦ