Българин почина в болница в гръцкия град Серес след катастрофа на граничния пункт с Гърция. Пътният инцидент е станал около 01.10 ч. тази сутрин. Малко преди това мъж подал сигнал на тел. 166, че има проблеми с колата си и не може да спре. Той обяснил, че шофира “Опел Астра” синя на цвят, скоростта, с която се движи по посока ГКПП-Кулата е висока, включил е аварийни светлини.
Полицията в Благоевград веднага уведомява за случая граничните полицаи. Малко след това автомобилът преминава през граничния пункт без да може да спре, но в трасето, което временно не работи. После се блъска в полицейска кабина малко преди паспортния контрол на ГКПП “Промахон”.
На мястото на инцидента е извикана гръцката “Пътна полиция” и екип на “Бърза помощ” и пострадалият водач е откаран в болница в Серес. При осъщественото взаимодействие на двете гранични служби са предоставени ксерокопия на документите на българския гражданин и автомобила му. Независимо от усилията на лекарския екип, тази сутрин гръцките власти се уведомили колегите си, че той е починал. /БЛИЦ