Катастрофа, при която загина една жена, стана тази сутрин пред хотел „Санкт Петербург” в Пловдив. Фиат Типо, с три жени и един мъж в него, е бил буквално премазан от автобус на градския транспорт, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
 Една от жените, на 52 години, е загинала на място, а другите трима пътници са тежко ранени – мъж на 55 г. е с фрактура на шийката на бедрото, жена на 46 г. е с контузия на главата и сътресение на мозъка. 54-годишна жена е с контузия на главата. Всички пострадали са в противошокова зала на УБМАЛ „Св. Георги”. Наложила се е намесата на специализирания отряд на пловдивската пожарна, за да разреже смачканата кола и да извади пострадалите.
Очевидци разказват, че катастрофата е станала след сложна маневра по изпреварване между автобуса и друг микробус, при която фиатът е бил притиснат в „менгеме” между тях. Трагедията станала около 6.30 ч., на северното платно на булеварда, до спирката пред хотела.
Заради тежкия инцидент пускането на бул. „България”, което бе предвидено за днес, се отлага. Участъкът от езиковите гимназии до кръстовището с бул. „Васил Априлов” бе затворен за ремонт. След отварянето на отсечката трафикът ще се осъществява и в двете платна, които са изцяло ремонтирани и с нова подземна инфраструктура. Общо 13.5 милиона са изразходвани за ремонта на този участък от бул. „България”. Димана Тодорова, БЛИЦ