В следствие на падналите обилни валежи вчера има наводвени улици, къщи и паднали дървета, съобщиха от Гражданска защита. В градовете Сапарева баня, Монтана и в община Невестино е имало временно прекъсване на електрозахранването.
В Ловеч паднало дърво е прекъснало телефонен кабел и  е препречило уличното платно.
В село Равнища, община Мадан са изпочупени керемиди на частни къщи и постройки, а днес ще бъде сформирана комисия за оглед на щетите, информират от Гражданска защита. Късно снощи са били наводнени къщи в софийското село Мрамор. Причината за наводнението е запушена канализация, за което Гражданска защита е уведомила Столична община и “Софийска вода. От силните дъждове е наводнено училището в село Божурище.
Отделни ниски участъци от Софийския околовръстния път в отсечката Люлин – Суходол са били наводнени. Нивото на водата е било 10 – 12 см. , а причината за това са непочистени канавки и банкети около пътя. В квартал “Редута” паднало дърво е препречило платното на ул. “Иларион Драгостинов В ж.к. „К. Величков”, в района на техникум „Попов” прекършено от силния вятър дърво е паднало върху лек автомобил „Мерцедес”. /БЛИЦ