Пожар изпепели склад за пластмасови изделия в Бургас, съобщиха от полицията в града.
Около 15.30 ч. днес в Областна дирекция на МВР – Бургас е получен сигнал за възникнал пожар в търговски обект, намиращ се в складова база “Яйцекооп” в края на парк “Изгрев” в к-с “Славейков”. Своевременно към мястото на инцидента са изпратени наличните три дежурни противопожарни коли на бургаската пожарна, към които в последствие се е присъединила и четвърта – от “ЛУКОЙЛ – Нефтохим”. Дошли са и екипи на “Гражданска защита” – Бургас, както и линейка от “Спешна медицинска помощ” с превантивна цел.
Мястото на инцидента е отцепено от всички дежурни патрулни автомобили и от екипи на “Пътна полиция” – Бургас, като пътния трафик към комплекс “Славейков” в подстъпа след бензиностанция “OMV”, е пренасочен за около час през среда на комплекса в посока “Билла – 2”.
По първоначални данни запалването е възникнало в складово помещение / около 70 кв.м./, търгуващо с пластмасови изделия, което е довело до отделянето на много дим и пушек. Към момента няма информация за пострадали лица. Гасителните дейности са в процес на приключване, но оглед на местопроизшествието ще се извърши в светлата част на утрешния ден, за да се понижи температурата на изгорелия обект.
Причините за възникналия пожар, както и стойността на нанесените от огъня щети са в процес на установяване. /БЛИЦ