Товарен автомобил, превозващ 25 човека, катастрофира вчера около 15,30 часа следобед на шосето между айтоските села Черна могила и Мъглен. При инцидента 6 човека са ранени, от тях 2 жени са с опасност за живота, предаде кореспондентът на Агенция Блиц в Бургас.
На 23.09.т.г. около 15.30 ч. по пътя с. Черна могила - с. Мъглен, общ. Айтос, на около 2 км. преди с. Мъглен, при спускане при стръмен наклон на пътя и десен завой, самостоятелно катастрофира, преобръщайки се в крайпътна отбивка, товарен автомобил "ГАЗ 53", с бургаска регистрация, собственост на земеделската кооперация в с. Бата, управляван от 59 год. А.Х. от с. Белодол, обл. Бургас.
Камионът е бил оборудван с пейки за превоз на хора. В момента на инцидента е транспортирал около 25 души. В следствие на пътно-транспортното произшествие са пострадали 52- годишната Д.Й. от с. Мъглен, която е с два счупени прешлена на гръбначния стълб и е настанена за лечение в МБАЛ Бургас, с опасност за живота, 24-годишната С.М. от с. Мъглен с 11счупени ребра, е настанена в МБАЛ Бургас, също с опасност за живота, 25- годишната Ф.М. от с. Мъглен със счупено ребро и прешлен, настанена в МБАЛ Бургас, без опасност за живота, 13- годишната Ж.Г. от с. Мъглен е със счупен гръбначен прешлен и е настанена за лечение в МБАЛ-Бургас, без опасност за живота, 41- годишната С.А. от с. Мъглен - със счупен 8-ми ломбален прешлен, прегледана в айтоската болница и освободена за домашно лечение и 31 годишния Г.Г. от с. Мъглен - брат на 13-годишната Ж.Г. Мъжът е със счупено ребро, прегледан е и е освободен за домашно лечение.

Според водача на камиона в момента на инцидента е отказала спирачната система на товарния автомобил. След проба с дрегер за наличие на алкохол в кръвта на 59- годишния А.Х., той е отчел 0.12 промила. За химичен анализ на водача на "ГАЗ"-а е взета кръвна проба.  Работата по случая продължава от служители на РПУ- Айтос. /БЛИЦ