Българско семейство, пътуващо в две коли, е пострадало при катастрофа в Мъртъл бийч, Южна Каролина. Това съобщава BG VOICE.

В първата кола, черно BMW, две сестри се прибирали към Шарлот, Северна Каролина, малко след 2 след полунощ след като апартамента, който наели през Airbnb в Мъртъл бийч започнал да се наводнява в средата на нощта. Зад тях, в друга кола пътували майка им с нейния приятел.


Следите от страничния удар на BMW-то на българките

Зад волана на BMW-то била 41-годишната Мариела Бушева. Тя се готвела да направи ляв завой когато върху нея връхлетял “Ягуар”, идващ от лявата страна на кръстовището.

“Стана много бързо.Тя се движеше с невероятна скорост”, разказва Виктория Бушева, на 32 г., която е била на пътническото място. От удара BMW-то изхвърчало на няколко метра настрани.

Шофьорката Мариела е с наранявания по врата и ръката, които трудно движи.

“Сестра ми беше в невероятен шок – ръцете й се тресяха, краката – също. Имаше пожарникари, които искаха да говорят с нея. Но тя не можеше да каже нито дума”, разказва Виктория.

От удара изскачат всички въздушни възглавници на колите. Именно те удрят Мариела. Жените са в шок.

От сблъсъка с BMW-то Ягуарът преминал медианата, разделяща платната и се забил върху задната кола, в която пътувала 65-годишната майка на двете жени.


Виктория Башева, Вера Стоянова, Мариела Башева (от ляво на дясно)

„Тя удари колата на майка челно. Все едно пана върху предния капак, защото нейната кола се вдигна във въздуха“, казва Виктория.

Майката на Виктория и Мариела прекарала два дни в болница със сериозно мозъчно сътресение и комоцио. Дъщеря й разказва, че не спирала да повръща.
“За майка беше голям да види как тази жена удря двете й деца“ – казва Виктория – „Тя беше в десет пъти по-голям шок от сестра ми”.

Първата й реакция е да излезе от колата и да снима номера на Ягуара.

“Мислех, че може да запали колата и да избяга. Но жената беше с наведена глава над волана. В един момент отвори вратата и започна да бяга. Изглеждаше, че е много пияна или дрогирана”, казва Виктория.

Зад волана на “Ягуар”-а е била 55-годишната Синтия Баум. Баум е арестувана с обвинения за безразсъдно шофиране и отказ да се идентифицира. Колата е собственост на известна адвокатка в Мъртъл Бийч – Реджина Уард.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!