Двете деца, които берат душа след адската катастрофа в монтанското село Долна Вереница вчера, ще бъдат транспортирани за лечение в „Пирогов“, съобщи началникът на хирургичното отделение в монтанската болница д-р Красимир Каменов, цитиран от "Булнюз". Цяла нощ за живота им са се борили два хирургични и два реанимационни екипа, съвместно с травматолози от МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“.

Трагичният инцидент стана малко след 17 часа вчера. Баба и дядо с внучките си от София били на екскурзия до Белоградчишките скали и се връщали, когато лекият им автомобил "Опел Астра" се врязал челно в турски товарен бус "Мерцедес". 62-годишният шофьор на колата загинал на място, а най-малкото и най-голямото дете пострадали тежко. Те са с черепно-мозъчни травми, едното момиче е с разкъсан далак, коремна и белодробна травма, каза още д-р Каменов. В момента текат консултации със специалисти от „Пирогов“, като най-вероятно възможно най-скоро децата ще бъдат транспортирани в София.

67-годишната баба и 15-годишното дете са с по-леки наранявания. 

Катастрофиралият лек автомобил е транспортиран от екип на сектор „Специализирани оперативни дейности” в двора на Пътна полиция. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!