Тежката катастрофа край сунгурларското село Съединение, която стана в нощта срещу сряда, е следствие от  висока скорост. Цяло чудо е, че тримата младежи от БМВ-то са живи, пише "Флагман".

Зад волана на немското возило е бил 22-годишният Ердинч от с. Съединение. Той буквално летял с тунингования си автомобил, когато на завой загубил управление и се блъснал в мантинелата.


Колата се ударила в бетонов фундамент на водостока, а след това се завъртяла в слънчогледовата нива край пътя.

Трима младежи берат душа, БМВ-то им стана на пепел край Карнобат

Шофьорът бил без обезопасителен колан и при удара изхърчал от автомобила, който секунди по-късно избухнал в пламъци.

Возещият се на задната седалка – 17-годишен тинейджър от с. Съединение успял да се измъкне от горящото купе. Вътре, заклещен на предната седалка, е останал 20-годишният Халил, който е бил в безсъзнание и тежко ранен. 

17-годишният ученик излязъл на пътя, за да търси помощ. За щастие по това време по иначе пустия участък между селата Камчия и Съединение минавал ТИР, шофиран от поляк.

Било около 4 часа на разсъмване. Мъжът извадил Халил от горящата кола секунди преди огънят да я обхване напълно. 

Шофьорът Ердинч и спътникът му Халил са приети в реанимацията на УМБАЛ-Бургас в много тежко състояние, с опасност за живота.

Возещото се на задната седалка 17-годишно момче също е в болница, но с по-леки наранявания. 



Тримата младежи са от село Съединение и били близки приятели. Халил от две години работел в чужбина, прибрал се в България за лятната си отпуска, до дни е трябвало да замине отново. 

Ердинч е студент в Икономическия университет във Варна. 22-годишният младеж помагал на родителите си, работейки сезонна работа в Слънчев бряг.

Прибрал се за няколко дни на село, за да види близкия си приятел Халил и да прекара няколко дни с него, докато замине. Младият мъж е известен в селото със страстта си към спортните автомобили.

Семейството му притежавало няколко БМВ-та, едно от които – това, с което е катастрофирал, било лично негово. През последните месеци Ердинч вложил около 5000 лв., за да превърне возилото в мечтания автомобил. 

„Ердинч обича високите скорости, много внимание обръщаше на колата си. БМВ-то му е най-голямата любов и страст.

За жалост една глупост може да ги погуби. Не е лошо момче, дано успее да се възстанови", каза близък на двете семейства.

"Халил също! Прибра се при семейството си заради мюсюлманския празник Курбан байрям. Щеше отново да замине.

Реши да търси препитание в чужбина. Установи се вече, създаде среда, работи и вади хубави пари. Щастлив е. Дано успеят да се преборят и двамата. Цялото село се моли за тях!“, добави той.