Атанас Атанасов и Радослав Петров от Сливен, които дълго време бяха в кома в реанимацията на варненската болница "Св. Анна" след зловещата катастрофа по бул. "Левски", вече са изписани и се възстановяват, съобщава Varna24.bg.

Хубавата новина съобщи проф. д-р Светослав Калевски, началник на клиниката по "Неврохирургия" към МБАЛ "Св. Анна" във Варна. Той увери, че младежите са добре и последните изследвания не дават повод за притеснения и тревога.

Спасението си Атанас, Радослав и приятелката им Деница, дължат на перфектните специалисти от варненския "Пирогов", направили чудеса, за да ги вдигнат отново на крака след жестокото меле във Варна.

Припомняме, че най-леко в катастрофата пострада 22-годишната Деница от Варна, която първа беше изписана след операция в отделението по ортопедия на здравното заведение.

Дълго време обаче момчетата бяха в кома, макар и стабилизирани, и медиците не смееха да дават прогнози за изхода от тежките травми, които получиха при инцидента.

Припомняме, че тримата младежи пострадаха тежко при зверска катастрофа на 10 август около 22:00 часа на бул. "Васил Левски", в района на кръстовището с ул. "Струга".

Според официалната информация от полицията тогава водачът на л.а. "Пежо" (25 г.) от Сливен, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в стената на пасарелката. 

Вследствие на инцидента тримата бяха настанени за лечение в Реанимацията на МБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота.