28-годишна жена е изгоряла при чудовищната катастрофа в Айтос. Това предава Флагман.бг. Колата, в която се е движела младата жена, е пламнала, след като камионът се е забил в нея. 

Свидетели разказаха, че товарният автомобил се спускал надолу по ул. "Хаджи Димитър" - в посока от Руен към кръговото. Спирачките му отказали и той помел всичко по пътя си, спрял в чакащите на светофара автомобили, едната от които - с добричка регистрация, е избухнала в пламъци.

Младата жена е загинала в горящата кола. Тя е пътувала заедно с мъжа си, който не е пострадал при инцидента. Младият мъж все още се намира на местопроизшествието, в шок е.
 

Снимки: Facebook, Христо Минчев

Тирът е помлял и пешеходка, която по твърдения на свидетели е загинала. Информацията обаче и до момента, 14:40 ч. не е потвърдена. След това товарният автомобил е отнесъл шест коли, които са чакали на светофара. Не може да се установи точният брой на хората в тях.

"Гледката е ужасяваща. Подобно нещо не сме виждали. Камионът се движеше надолу с много висока скорост. Нямаше сила, която можеше да го спре. Разбрахме, че са му отказали спирачките", разказа очевидец.

Заради високата скорост каросерията на камиона буквално се е откъснала, превозвал е над 30 тона жито. Спря едва когато се заби в другите коли, които си чакаха на червен светофар. Много голяма трагедия", добави той.

 Напълно помлян е фирмен микробус на слънчогледите "Донки", от който са успели да излязат част от пътниците – невредими. 

По първоначална информация, тирът се е движел с бясна скорост по улицата надолу към кръговото. Отказали му спирачките. На магазин „Т Маркет“ той първо помита пешеходка, която по твърдения на свидетели е загинала.

На място има три противопожарни автомобила, гражданска защита, доброволци. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!