Вчера в асеновградската полиция е бил получен сигнал, че на улица в кв. Долни Воден лежи жена в безсъзнание. Човекът, който се е обадил, е казал, че е била блъсната от моторист, който е избягал. 

На място полицията е установила, че е била прегазена жена на 47 години от Асеновград, която е пресичала пътното платно, но не е била на пешеходна пътека. Тя е с опасност за живота и е откарана в пловдивската болница "Св. Георги" с тежки травми на главата и счупени крака. 

Малко по-късно полицаите от Асеновград получили сигнал от мъж, който казал, че му е откраднат мотоциклет "Хонда" и че познава човека, който го е откраднал - Джем К.

Полицаите извършили веднага проверка и установили, че въпросният Джем познава собственика на мотоциклета, взел мотора, като му казал, че го харесва и иска да го покара. 

Джем К. обикалял с мотора и тръгнал в посока центъра. Там връхлетят върху жената и я прегазил. Опитал се да избегне пешеходката, като надул клаксона, но не намалил скоростта и помлял жертвата си. 

При удара се счупило страничното огледало на мотора. Без да спре, Джем К. продължил с бясна скорост и избягал от катастрофата, която е сътворил. С него на мотора е бил друг мъж - негов приятел, който настоявал да спрат и да се върнат, но  Джем продължил, а приятелят му скочил от мотора в движение. 

Малко по-късно Джем върнал мотора на собственика, дал 100 лева на негов приятел, тъй като собственикът липсва и поръчал да ги предаде заради счупеното огледало.

Собственикът, след като видял мотора, подал сигнал в полицията, тъй като предположил, че е станала катастрофа. 

Джем К. е на 17 години, но въпреки това е бил осъждан два пъти за управление на МПС без книжка през 2018 година. Има 4 акта за същото нарушение, осъждан е на обществено порицание и пробация. Прокуратурата иска 72 часа арест. 

В асеновградския арест в момента се намират Джем К., Севдин С. и Радослав Д., които са съпричастни към престъплението, заради което жена може да загуби живота си. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ