Един тийнейджър е загинал, а друг е тежко ранен в резултат на пътнотранспортно произшествие. Сигналът за случилото се бил подаден рано тази сутрин около 05.00 часа в дежурната на РУ-Панагюрище.

Незабавно към мястото са насочени екипи на пътна полиция, аварийно-спасителен автомобил на пожарната и линейка на „Спешна помощ“. Пристигайки, полицаите установили, че в района на жп-гарата в Панагюрище е самокатастрофирал лек автомобил „Ауди“.

По първоначалните данни водачът е бил 17-годишен младеж от Панагюрище, който движейки се с несъобразена скорост е загубил управлението над колата. Тя е напуснала пътното платно и се преобърнала встрани от пътя по таван.

В резултат на това е починал возещият се до водача негов 17-годшен съгражданин. Шофьорът е транспортиран от екип на „Спешна помощ“ в МБАЛ „Унихоспитал“-Панагюрище, където е настанен в много тежко състояние.

На мястото е извършен оглед от дежурна група на полицейското управление в средногорския град. Установено е, че леката кола е собственост на 20-годишен мъж от панагюрското село Оборище.

Изясняват се причините довели до тежката катастрофа. Трупът на починалото момче е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медицина в МБАЛ-Пазарджик.

По случая е образувано досъдебно производство.

По данни на родителите на момчетата и двамата тийнейджъри са употребили алкохол. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ