Ужасяваща катастрофа с петима загинали, между които две дечица, както информира вече БЛИЦ, стана вчера на главния път София – Варна, близо до разклона за омуртагското село Камбурово. Челният сблъсък бе между двата автомобила на прав пътен участък с маркировка и мантинели.

Борислав Борисов началник на полицията в Омуртаг даде подробности за трагедията, цитиран от bTV.

"Рено Каджар със софийска регистрация с един шофьор, а в другата кола  - Ситроен семейство с две деца на 3 и 10 години. Рено-то влиза в пътната лента на правомерно движещия се Ситроен и се блъскат", поясни той.

Гл. инспектор Иван Стефанов, началник на пътна полиция уточни, че водачът, който е пътувал от Варна за София рязко губи контрол и навлиза в платното на другия. 
 "Единият от автомобилите се е движел с 90 км, по данни на очевидец, който се е движел след него", посочи униформеният.

"Двамата шофьори са правоспособни, взета им е кръвна проба. Единият има нарушение от 2012 г., другият от 2010 г., горе-долу културни водачи", допълни той.

"Образувано е досъдебно производство, ще бъдат извършени всички действия, за да бъде установена причината за катастрофата", посочи Диляна Стоянова окръжен прокурор на Търговище.

Два автомобила участват при сблъска с 5 трупа от вчера на отсечката София-Варна край Омуртаг. Това заяви в ефира на Нова телевизия главен инспектор Иван Стефанов относно катастрофата, при която загина семейство с две деца и още един възрастен мъж, както вчера БЛИЦ съобщи. 

"Този автомобил, който се движи от Варна за София навлиза в лентата за насрещно движение и удря челно автомобилът, който пътува от София за Варна", каза Стефанов. 

"Има свидетел на произшествието, който се е движел зад автомобила, който се движи по трасето София Варна", каза той.

"Водачите бяха с обезопасителни колани. Взета им е кръвна проба. Децата бяха в детски седалки, а родителите с колани. Това се отнася и за другия водач", завърши Стефанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!