Моторист загина при зверска катастрофа на столичния бул. „Цариградско шосе“. Както БЛИЦ писа трагедията се разиграла около 7:30 часа, малко след спирката на Окръжна болница „Света Анна“ в посока центъра.

Според събраната до момента информация от разследващите два мотора са се движили с висока скорост по булеварда.

28-годишният Любо изпреварил колегата си отляво, след това такси, но последвал удар в автобус 204, обясниха разследващи, цитирани от „Телеграф“. Сблъсъкът станал в задната лява част близо до стоповете и мигачите на рейса.

Първи СНИМКИ 18+ от жестоката катастрофа с моторист в София

„Не мога да кажа дали е имало гонка. Станах свидетел само на последствията. Когато забелязах, мотористът вече беше изхвърчал от мотора и лежеше по лице, без да мърда. Очевидно ударът е бил фатален. След като дойде линейката, го покриха с чаршаф и го оставиха така, докато дойдат следователите. Прибраха жертвата поне час по-късно“, обясни свидетел.

„Бяхме вътре и чухме само шум, силен трясък. Когато излязохме, момчето лежеше на „Цариградско“. Полицаите казват, че е имало гонка, ние не сме видели да има гонка. Беше се ударило челно в задната част на автобуса и лежеше безпомощно", разказват две жени, пътували в рейса.

Според свидетели ударът бил толкова силен, че автобусът се поместил.

Стана ясно кой е шофьорът от зверската катастрофа на столичното "Ботевградско шосе"

Едно от предположенията е, че водачът не е имал възможност да види бързо идващия към него Любо.

В момента Охранителна полиция издирва втория моторист, който не е спрял. Предстои да бъдат прегледани всички камери на видеонаблюдението в района. Ако е е продължил направо към Орлов мост, със сигурност е бил заснет. В случай че регистрационният номер не е бил скрит, разследващи очакват да намерят втория участник бързо. Предполага се, че двамата са тествали машините си на правата отсечка.

Възможно е дори да не са се познавали, тъй като не са редки случаите, в които двама шофьори или мотористи се засичат някъде и решават да подават газ.

Загиналият е карал последен модел пистово „Сузуки“. Бил е облечен с пълна екипировка най-висок клас – екип, ботуши, ръкавици и каска, които за съжаление не са успели да му помогнат.

Труп на моторист на "Цариградско шосе" след гонка тази заран

„Не знам дали е било гонка, не знам дали е правилно и не ме интересува. Знам само, че Любо беше страхотен човек. Когато толкова млад човек си отиде от този свят, дори и да е най-черният, нямаме право да го съдим, а само да склоним глава и да се помолим“, написа негов приятел във „Фейсбук“.