Тежка катастрофа стана на подбалканския път София-Бургас. При инцидента е загинал млад  мъж, съобщава presstv.bg.

Каруца на пътя  е причина за мелето, което стана до разклона за село Търничене, късно снощи.

24 годишното момче се е опитало да избегне удар с каруцата на пътя, която се движила без светлоотразители. Губи контрол и навлиза в бензиностанция, където се удря в стълб и в паркирани кола и бус. 

Младежът издъхва минути след инцидента. 

Каруцата е с регистрация в казанлъшкото село Г. Черковище. Каруцарят е почти невредим, с леки охлузвания.
 

В края на миналата година, отново край Казанлък, красавицата Вики и приятелят ѝ Цанко изгубиха живота си, след като се опитали да избегнат сблъсък с циганска каруца. 

В края на миналата година, отново край Казанлък, красавицата Вики и приятелят ѝ Цанко изгубиха живота си, след като се опитали да избегнат сблъсък с циганска каруца. 
 

Седмица след тази трагедия 28-годишен водач на лек автомобил „Нисан Микра“ намери смъртта си малко след полунощ на 3 ноември по пътя от Казанлък за Стара Загора в района на село Тулово. Кървавият инцидент стана почни на същото място където загинаха загинаха Вики и Цанко заради нерегламентирано излезли на асфалта ромски каруци.

Сигналът на телефон 112 е бил подаден около 0,30 часа, леката кола се е врязала в дърво, пристигналите на място спешни медици от Стара Загора само констатирали гибелта на младия шофьор. 
 

Безстопанствени коне пък причиниха и друг пътен инцидент, отново на подбалканския път София-Бургас. През ноември 2018 г. 28-годишна бременна жена се сблъска с животни на пътното платно.

Много хора от Казанлък излязоха на протест и бяха събрани над 700 подписа в града с искането за промяна на закона, но до ден днешен нови регулации няма.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!