Едно от загиналите момчета при зверската катастрофа в Неделино е имало рожден ден. Компанията е тръгнала от златоградското село Долен към родопския град, но към момента все още не е ясна каква е била крайната точка на маршрута им, съобщава 24smolian.com.

Загиналите момчета са 27-годишният Борислав Х., 26-годишният Мартин К. и 24-годишният Огнян С. Тримата са пътували в лек автомобил „БМВ”. Инцидентът е станал около 22 часа. Според очевидци, колата се е движила с висока скорост. В района на бившия военен завод, най-вероятно водачът губи контрол.

„Колата се е движила на зиг-заг. Срещу нея излиза микробус, тръгнал за стока към Кърджали. Водачът набива спирачки, но „БМВ”-то се блъска странично в буса на правия участък”, разказаха за 24smolian.comжители на Неделино.

При удара едно от момчетата изхвърча от прозореца на автомобила и загива на място. Екипи на Спешна помощ от Неделино и Златоград се опитват в продължение на час да реанимират водача. Въпреки усилията им обаче, нараняванията на момчето са толкова сериозни, че то губи живота си.

Страшна гледка: Първи СНИМКИ на размазаното БМВ ковчег, погребало трима младежи край Неделино 

По-късно в болницата в Златоград издъхва и третият пътник в немското возило. Шофьорът на буса е закаран в болницата в Кърджали с леки наранявания, но е оставен под наблюдение. Той е бил придружен до лечебното заведение от кмета на Неделино Боян Кехайов.

„Реакцията на екипите бе светкавична. Медиците направиха всичко възможно, но нараняванията на момчетата бяха изключително тежки”, посочи за 24rodopi.com кметът Боян Кехайов.

„Много стабилни, хубави момчета. Работеха в строителството. Отивали са на дискотека в Неделино. Трагедията е неописуема”, разказаха за 24smolian.com жители на село Долен, откъдето са трите млади момчета, които загинаха при тежка катастрофа в Неделино.

Община Златоград обяви ден на траур в памет на загиналите. Кметът на Златоград Мирослав Янчев изрази готовност при нужда да окаже помощ на почернените семейства.