Ужасът при катастрофата между ТИР и пътнически микробус, станала между Елхово и Лесово, се разраства. Репортер на БЛИЦ от мястото на инцидента предаде, че загиналите вече са четирима. БЛИЦ припомня, че ранените са около 16.

Извънредно: Трима убити и 16 ранени в буса, премазан от украински тир край Елхово

Сигналът за инцидента бе подаден малко преди 6 часа.

По първоначални данни тежкотоварният камион с украинска регистрация е бил спрял. Свидетели на случката разказаха пред репортер на БЛИЦ, че най-вероятно камионът е изчаквал реда си на граничния пункт. По неизвестни още причини шофьорът на буса не е видял ТИР-а и се е забил в задницата му.

МВР с извънредни новини за тежкото меле край Елхово: Помлели са се автобус и ТИР!

Към мястото на инцидента незабавно са насочени екипи на полицията, пожарната и ЦСМП от Ямбол, Сливен и Хасково. Екипите все още вадят затиснати хора от буса.

От Министерството на здравеопазването съобщиха, че министър Костадин Ангелов пътува за ямболската болница, където са транспортирани пострадалите. Към момента няма информация за състоянието им. Здравният министър е в постоянна връзка със спешна помощ и лечебните заведения в района, както и с кръвния център в Стара Загора.

Очаква се от фирмата-организатор на пътуването към Турция да съдействат с точни данни за броя на пътниците в буса.

Движението е ограничено в двете посоки. Водачите изчакват на място. Екипи на "Пътна полиция" са на място и регулират трафика.

МВР с извънредни новини за тежкото меле край Елхово: Помлели са се автобус и ТИР!
Апелът за водачите е да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.

Междувременно във фейсбук се появи и първа снимка от мястото на тежката катастрофа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!