Тежък инцидент с благоевтрадски гастарбайтери, тръгнали да берат грозде във Франция, стана на път край Мюнхен, ранени са 4-има, сред които и кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Киряков, пише Struma.com.


Той е настанен в болница и според информация на пътували в микробуса е в тежко състояние със счупен крак и ръка. Неговите близки заявиха, че Киряков ще бъде опериран днес и са силно притеснени от случилото се.

 

"Децата въртят наляво на дясно да разберем къде е, да му се обадим, да му кажем, че не е сам, обаче не знаем нито в коя болница е, нито сме го чули. Фирмата мълчат и нищо не казват, сподели братът на Киряков, Кирил, силно притеснен около състоянието на брат си и това как ще разберат какво ще се случва с него, как ще се плаща в болницата, чули били, че престоят бил 1000 лева на ден.

Микробусът е шофиран от благоевградчанин с прякор Бари и се предполага, че вероятно е заспал зад волана. Дали сезонните работници, изпратени от благоевградската фирма във Франция са имали застраховки, които да покрият лечението им в Германия, дали фирмата е изрядна, предстои да разберем. Очаквайте подробности и коментар от фирмата, изпатила берачите.