Склоняване към самоубийство – това е една от версиите, по които работи прокуратурата в Генерал Тошево във връзка със смъртта на 9-годишния Стефан от село Кардам. Водещата версия за трагедията е отравяне, но причината все още не е категорично установена.

Две от сестрите на починалото дете също са в болница. Състоянието им вече е стабилно, след като през изминалите два дни лекарите се бориха за живота им.

Тревожни новини след мистериозната смърт на малкия Стефан, издъхнал от опасна болест

Екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца в Кардам. В това са убедени близки и съседи на многочленното семейство, в което се отглеждат общо шест деца.

Много лоши новини за още едно от натровените деца в Кардам

„При положение че три деца повръщат едновременно и имат болки в стомаха, би трябвало да ги заведат до болница”, коментира съседката Мария Василева.

„Децата бяха чисти, нахранени, при никого не са отишли да просят храна, макар че живеят в нищета. Докторът се оправдава с това”, каза друга близка на семейството.

Почернената майка на малкия Стефчо от Кардам проговори за страшната трагедия

А дядото на шестте деца обвинява себе си за смъртта на 9-годишното си внуче.

„Сгреших! Трябваше да повикам личния лекар, която е добра специалистка. А аз се надявах на Бърза помощ”, споделя с мъка възрастният човек.

И шестте деца от Кардам вече са в болница, дядото разказа последните мигове на починалия Стефчо

Районната прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на детето, като водещата е отравяне.

„Допълнително са извършени огледи в посока на това да се търсят опаковки, изхвърлени в контейнери, тъй като посоката ни е натравяне на тези деца. Разпоредих на Агенцията по храните да провери и основното училище, където трите пострадали учат.

Топтоксиколог с горещи разкрития за мистериозната смърт на малкия Стефан от Кардам

Няма други отсъстващи деца или такива с подобни симптоми. Запечатани са търговските обекти в село Кардам”, поясни Йорданка Чанева от Районна прокуратура в Генерал Тошево.

Другите три деца от почерненото семейство също са изведени от дома си. С прокурорско разпореждане и те са настанени в болница за наблюдение и изследвания.

„На практика децата са здрави”, каза Йовчо Йовев, началник на педиатрично отделение в МБАЛ – Добрич.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник и видео: Нова телевизия