Поредна тежка катастрофа е станала на път във Врачанско, която е третата за днес, пишe BulNews. Два ТИР-а са се сблъскали на международен път Е-79 между Монтана и Враца, след отбивката за село Главаци. Катастрофата е станала преди около час между български и турски ТИР, като и двамата са се движели в посока Враца.
До удара се е стигнало, след като турското возило е предприело рисково изпреварване на колона от други пет ТИР-а. Докато турчинът се движел в насрещното, колите, които идвали срещу него, били принудени да отбиват в банкета, за да не се сблъскат с камиона. Тогава един от изпреварваните ТИР-ове с българска регистрация се ударил в турския си колега, за да го спре. Когато слязъл от кабината на камиона, турчинът се държал неадекватно и дори паднал на земята, коментират свидетели. Пробата му за алкохол обаче е отрицателна, но шофьорите на мястото на инцидента смятат, че вероятно е надрусан или е пил от силен турски чай, който също има упойващ ефект.

Заради катастрофата пътят между Монтана и Враца е затворен и вече са се образували опашки от ТИР-ове по около 10 км от двете страни. На мястото има екипи на полицията от Враца и Монтана.