Обвинителят от Върховната касационна прокуратура Васил Миков, който беше намерен мъртъв в апартамента си в София в сряда, не е оставил предсмъртно писмо.

Не е казал и нищо необичайно, нито пък се е държал по-особено в последните часове преди да се самоубие, пише TrafficNews. Съпругата му  Анита, която е открила тялото, първо решила, че е получил инфаркт или инсулт, но после видяла раната от куршума.

61-годишният магистрат се е застрелял в главата със законно притежавания пистолет. При огледа в жилището му, което се намира на четвъртия етаж в блок в столичния квартал "Младост 2", освен криминалисти са били и двама прокурори от Софийската градска прокуратура.

Въпреки категоричното становище на полицията, че става въпрос за самоубийство, близки и познати на Васил Миков са изумени от решението му да сложи край на живота си.

Два пъти нападаха и офиса на жена му, първо го запалиха, после го взривиха, но въпреки това Васил не си подви опашката. Затова е странно сега изведнъж да натисне спусъка”, коментирал пред TrafficNews бивш колега на Миков, който пожела да остане анонимен..

Според него подхвърлените версии, че починалият прокурор е имал психически проблеми напоследък са съмнителни. Миков не се е оплаквал от здравословни проблеми и е бил напълно адекватен, твърдят прокурори, които са се срещали с него в последните 2-3 месеца.

За последните години това е трето самоубийство на топ прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!