Стана ясна самоличността на нелепо загиналата при домашен пожар 68-годишна бургазлийка. Тя се казва Стефка Кехайова и е майка на уважавания ортопед д-р Георги Кехайов, работещ в МЦ „Св. Николай“ .

Майка му Стефка и баща му Милчо живеели на ул. „Княз Борис I” в жк „Възраждане“ от години. Апартаментът им се намира на първи етаж в жилищната сграда, пише Флагман.бг.

По информация от полицията причина за пожара, който възникнал около 9 ч. вчера в спалнята на сем. Кехайови, е незагасена цигара, която паднала на фотьойл и го запалила. 

Пристигналите на място пожарникари се наложило да разбият прозорец, за да влязат в дома на възрастните хора, тъй като той бил заключен.

Полицаи извършват повторен оглед на изгорялото жилище на Стефка и Милчо Кехайови. Апартаментът на семейството има две входни врати – външна блиндирана и вътрешна дървена. Именно желязната врата е затруднила пожарникарите и може би ако не беше тя, жената би могла да бъде спасена, коментираха пред наш репортер съседи.
Блиндираната врата вече е свалена

По дървената входна врата на апартамент №3 се виждат следи от изгоряло, които свидетелстват за кошмара. Все още няма цялостна картина на трагедията и именно затова днес полицаи и пожарникари отново оглеждат мястото – този път на светло.

Съвсем възможно е жената да е починала внезапно още преди възникването на пожара, докато съпругът й е бил заспал в съседната стая. Това би могло да обясни факта, че 68-годишната бургазлийка не е реагирала на огъня, лумнал на сантиметри от нея и дори не е помръднала.