Общо 26 души загинаха при две катастрофи, станали в Турция и в Гърция. И при двата инцидента, единият от днес, а вторият от събота, загиналите са мигранти и един шофьор, който според властите, е трафикант, уточнява БГНЕС. 


15 души, включително деца, загинаха, след като камион, превозващ мигранти, падна в напоителен канал край магистрала в западната турска провинция Измир.
 
Товарното превозно средство е пътувало от Айдин към Измир, когато се преобърнало на магистралата и пропаднало от височина от близо 20 метра. 


Според местни медии, цитирани от Анадолската агенция, има най-малко 26 пострадали при инцидента – информация, която към момента не е потвърдена от официален източник. Изяснява се самоличността на загиналите мигранти и крайната цел на пътуването им. Според Си Ен Ен Тюрк на мястото на инцидента има множество линейки и спасителни екипи, които се опитват да извадят затиснати под камиона хора.
 
БЛИЦ припомня, че при друга катастрофа, станала в събота в Северна Гърция, загинаха 11 души, включително шофьорът, който според властите е трафикант на хора.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!