Продължава да бъде нестабилно състоянието на пострадалия парашутисти, който пострада при учение на НАТО в Пловдивско, съобщава bTV. Припомняме, че при канадски парашутист загина по време на военното учение Swift Response 2019 („Бърз отговор“) край пловдивското село Чешнегирово. При учебния десант пострадаха още трима американски военни. Двама от тях по-късно бяха изписани от болница.

Кметът на населеното място разкри подробности за инцидента. „До около 2:30 е било учението, когато вече съм спял. В началото първо изхвърлиха контейнери, след това скачаха парашутистите. За инцидента научих от ваши колеги“, поясни градоначалникът.

„Преди да започне учението дойдоха военни от американската армия и нашата, донесоха материали, които ние разлепихме. Но тези учения притесняват нашите хора. Те са свикнали“, каза още той.

„Самото започване на учението се отложи с 1 ден заради лоши метеорологични условия. Официално е обявено до 20“, каза градоначалникът.

Летището е отдавна затворено, но тук се провеждат учения, каза кметът на Чешнигирово. Той каза, че снощи към 22 ч отново видял хеликоптер, но заради лек дъждец хеликоптерът се прибрал.

Предварително е обявено учение и за тази вечер.

Той не се ангажира да посочи виновник за трагедията. „Можем само да гадаем, прокуратурата ще си свърши работата и ще излезе със становище“, завърши той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!