Гражданин на Великобритания е починал в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив преди два дни при неизяснени обстоятелства. Както БЛИЦ писа прокуратурата работи по версията, че чужденецът е починал след проявена срещу него агресия от охранители.

От лечебното заведение извършват и вътрешна проверка.

Образувано е досъдебно производство, изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка със смъртта на мъжа, уточниха от Районната прокуратура.

Извънредно за починалия англичанин в Пловдив, ето кой поема случая

Със становище за инцидента излязоха и от охранителната фирма. Ето какво се казва в него:

Становище на "Брадърс Секюрити Груп“ ЕООД:

На 18.06.2024 година в 20:32 часа в Дежурния център на "Брадърс секюрити груп“ ЕООД е получен сигнал аларма от паник-бутон на регистратурата на спешна медицина на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД. Незабавно са изпратени два мобилни екипа и е уведомена оперативната- дежурна част на Второ РУ на МВР-Пловдив.

При пристигане на място охранителите установяват лице в явно нетрезво състояние, лош външен вид, изразяващ се в замърсявания по тялото и дрехите от човешки фекалии и урина, което лежи на земята на около 20 метра от входа на спешния център на болницата.

От охранителите е поискано съдействие от служителите на спешна регистратура да не се допуска лицето до лечебното заведение, тъй като му е оказана медицинска помощ и той вече е изписан. Нарушителят се е държал арогантно, използвайки нецензурни думи и обиждайки охранителите на английски език.

Служителите на фирмата остават на място и изчакват пристигането на органите на МВР, като същевременно пресичат няколко опита на лицето да влезе в болницата. При един от тях, след съприкосновение с наш служител и под влиянието на алкохол губи равновесие и пада на земята, където остава да лежи.

При пристигането на органите на МВР около 20.50 ч. полицаите разговарят с представител на болницата, след което заявяват на нашите охранители, че този случай не е за тях и те няма какво да направят и си тръгват.

Двадесет минути по-късно идва медицинско лице от болницата и човекът е качен на количка и вкаран в Отделението по Спешна медицина. "Брадърс секюрити груп“ ЕООД оказва пълно съдействие на компетентните органи за изясняване на всички факти и обстоятелства свързани със случая.

"Брадърс секюрити груп“ ЕООД изказва съболезнования към близките и роднините на починалия.