Собственичката на "Богдан Мебел" Петя Минкова-Стаевска е залятата с киселина по-рано днес, научи БЛИЦ.
Инцидентът стана на бул. „България” 111 около 14,30 часа. На този адрес се намира и офисът на "Богдан мебел".  33-годишната жена беше приета с трета степен изгаряне в секцията по изгаряния и пластична хирургия в "Пирогов". Тя е с 15% изгаряния на лицето, гърдите, шията и дланите на ръцете. Засегнати са и клепачите, но очите й не са пострадали, съобщи по-рано проф. Огнян Хаджийски, шеф на секцията по изгаряния.

Петя била нападната на излизане от офиса си. Тя тръгнала към паркирания си джип "Ауди", когато към нея се приближил непознат младеж, който й лиснал в лицето изгарящата течност. Чистачката го видяла да тича след нападението. Пострадалата веднага се върнала в офиса и свалила дрехите, за да намали пораженията върху кожата от киселината. След това е откарана в "Пирогов". На мястото на инцидента се търкаляла бутилка от минерална вода.  Не сме получавали заплахи, не дължим пари на никого, каза мъжът на Минкова.

Първоначално от полицията съобщиха, че вероятна причина за нападението е грабеж, защото апашът измъкнал чантата от ръцете й.  Впоследствие обаче стана ясно, че обир не е имало. /БЛИЦ