Повече от 10 дни цяла Великобритания се вълнува от съдбата на 15-годишната ученичка Нора Куоирин, която изчезна в джунглите на Малайзия. Тя била обявена за изчезнала на 4 август по време на семейна почивка в еко курорт, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Сутринта в този ден родителите ѝ се събудили и намерили прозореца на апартамента отворен, а дъщеря ѝ я нямало. Тя е със специални образователни потребности.
 


Организирано беше 10-дневно издирване, в което бяха включени полицаи, доброволци, полицейски кучета и хеликоптери. След 10 дни тялото ѝ беше открито на около 2,5 км от курорта близо до отдалечен водопад в джунглата.
 
Първоначално се считаше, че тя била отвлечена, защото била намерена гола и излязла от апартамента само по бельо. А този район бил претърсван преди това и нищо не било открито.
 


Аутопсията, обаче, разкри ужасяващата истина. В продължение на седмица Нора се скитала сама из джунглата, докато траела спасителната операция. Тя починала от изтощение и стрес.
 
Предполага се, че се е доближила до водопада, за да пие вода.
 


По тялото ѝ не са открити следи от насилие или сексуални престъпления. Има разкъсвания на вътрешните органи, причинени от стреса заради факта, че  не е яла нищо с дни.
 


От полицията в Малайзия съобщиха, че Нора вероятно е починала 2-3 дни преди тялото ѝ да бъде намерено. Това означава, че е бил сама в джунглата 6-7 дни.
 


Семейството на британката излезе с официално съобщение, в което благодари на всички, участвали в издирването.
 
Превод и редакция: БЛИЦ