Огненият ад, в който попаднаха десетки коли в автоморга в Хасково, вече е потушен. Пожарната оставя дежурни да наблюдават мястото, съобщава haskovo.live.

Димът, който обгази близкия квартал „Изток” вече се разнесе от вятъра, но все още няма информация дали и колко е бил опасен за хората той.

Кметът на общината Станислав Дечев, който беше на мястото на инцидента, информира шефа на РИОСВ Хасково и поиска еко-инспекцията да направи замервания.

Пожарни от три общини гасиха пламъците. Повече от два часа продължи борбата на огнеборците с пламъците в автоморгата.

Никой все още не може да каже какви са щетите. Единствено се знае, че обектът е проверяван за пожарна безопасност и до момента не са констатирани нарушения.

Само бързата реакция на пожарната спаси от изпепеляване цялата морга за коли, близката ЖП- гара и съседните имоти.Районна прокуратура – Хасково образува досъдебно производство за това, че е запалено имущество на значителна стойност. Разследването се извършва от служители на ОД на МВР-Хасково, уточниха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Сигналът до обвинителите е за пожар в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Хасково. В него се съхранявали стари автомобили, предадени за вторични суровини. Собственик на базата е юридическо лице.

изпепелени места

До момента е установено, че са изгорели части и купета на над сто стари автомобили. Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура – Хасково.

борба с пламъците

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ